Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Rosto Tarifi

Tavuk Rosto

Tavuk Rosto Tarifi

Tavuk Rosto tarifi: Tavuk Rosto için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Rosto nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Rosto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 su bardağı mısır gevreği (ezilmiş)
  • 1 avuç maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)

Tavuk Rosto tarifi nasıl yapılır?

  • Parçalara ayırdığınız tavuk göğüslerini bir mutfak robotunda kıyma kıvamına gelecek şekilde çekin.
  • Yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu robot haznesine ekleyerek tavuklarla iyice birleşince dek robotta çekin.
  • Tavuklu harcı geniş bir kaseye alarak içine küp doğradığınız kırmızı biberi, sarı biberi ve bezelyeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birbirine geçene dek karıştırın.
  • Hazırladığınız rosto harcını tezgah üzerine yağlı bir kağıda alın ve yuvarlayarak baton şeklini verin.
  • Ezdiğiniz mısır gevreğini maydanozla karıştırın ve tavuk rosto harcının her yerini bununla kaplayın.
  • Yağlı kağıtla beraber bir tepsiye yerleştirin ve ısıttığınız 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Tavuk rostonuz hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025