Tavuk Rosto Tarifi
Tavuk Rosto tarifi: Tavuk Rosto için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Rosto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Rosto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 su bardağı mısır gevreği (ezilmiş)
- 1 avuç maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
Tavuk Rosto tarifi nasıl yapılır?
- Parçalara ayırdığınız tavuk göğüslerini bir mutfak robotunda kıyma kıvamına gelecek şekilde çekin.
- Yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu robot haznesine ekleyerek tavuklarla iyice birleşince dek robotta çekin.
- Tavuklu harcı geniş bir kaseye alarak içine küp doğradığınız kırmızı biberi, sarı biberi ve bezelyeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birbirine geçene dek karıştırın.
- Hazırladığınız rosto harcını tezgah üzerine yağlı bir kağıda alın ve yuvarlayarak baton şeklini verin.
- Ezdiğiniz mısır gevreğini maydanozla karıştırın ve tavuk rosto harcının her yerini bununla kaplayın.
- Yağlı kağıtla beraber bir tepsiye yerleştirin ve ısıttığınız 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Tavuk rostonuz hazır, afiyet olsun!