Tavuk Paçası Çorbası Tarifi
Tavuk Paçası Çorbası tarifi: Tavuk Paçası Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Paçası Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Paçası Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 200 gram haşlanmış tavuk
- 1 adet yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sirke
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam nane
- 1 tutam kırmızı biber
Tavuk Paçası Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu alıp çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene dek karıştıralım.
- Dövülmüş sarımsak, tavuk suyunu ve normal suyu ekleyelim. (Suyunu kontrollü koyun )
- Çorbayı ağır ateşte karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Kaynayınca küçük küçük doğranmış tavuk etlerini ekleyelim.
- Ocaktan almadan önce tuzunu ekleyelim.
- Tavaya tereyağını alıp eritelim. Naneyi ve kırmızı biberi ekleyip ocaktan alalım.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk Paçası Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurtlu çorbalarda tuzu, ocağı kapatmadan 1-2 dakika önce koyarsak yoğurdun kesilmesini önleriz.