Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Paçası Çorbası Tarifi

Tavuk Paçası Çorbası

Tavuk Paçası Çorbası Tarifi

Tavuk Paçası Çorbası tarifi: Tavuk Paçası Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Paçası Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Paçası Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 200 gram haşlanmış tavuk
  • 1 adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sirke

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam kırmızı biber

Tavuk Paçası Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Uygun bir tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu alıp çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene dek karıştıralım.
  • Dövülmüş sarımsak, tavuk suyunu ve normal suyu ekleyelim. (Suyunu kontrollü koyun )
  • Çorbayı ağır ateşte karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Kaynayınca küçük küçük doğranmış tavuk etlerini ekleyelim.
  • Ocaktan almadan önce tuzunu ekleyelim.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim. Naneyi ve kırmızı biberi ekleyip ocaktan alalım.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Paçası Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurtlu çorbalarda tuzu, ocağı kapatmadan 1-2 dakika önce koyarsak yoğurdun kesilmesini önleriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025