Tavuk Musuken Tarifi
Tavuk Musuken tarifi: Tavuk Musuken için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Musuken nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Musuken yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 parça tavuk
- 4 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 4 adet bazlama ekmeği
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Tavuk Musuken tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Tavuklar altın rengi bir renk alana kadar kızartın. Tamamen pişmeleri gerekmiyor.
- Soğanları iri iri piyazlık doğrayın. Geri kalan bütün yağı kızdırıp soğanları ekleyin, yakmadan iyice yumuşatın.
- Ocaktan indirmenize 1-2 dakika kala tavukları ve baharatları da ekleyip, karıştırın.
- Her bazlama ekmeğinin üzerine bol soğan ve 1 parça tavuk koyun. Tava da kalan yağdan da az miktarda ekmeğe yedirin.
- Fırına atın, 10 dakika sonra yemeğiniz hazır.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık gezdirin.
Tavuk Musuken tarifinin püf noktası nedir?
Kemiksiz tavuk baget, kemikli but veya göğüste kullanabilirsiniz. Kolay pişmesi ve kolay yenmesi açısından kemiksiz tavuk baget kullanmasınızı öneririz.
Tavuk Musuken tarifi için servis önerisi
Yanında taze nane ile karıştırılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz. Bu yemek aslında pita ekmeği benzeri bir ekmekle yapılıyor, bulabilirseniz onu da kullanabilirsiniz.