Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Midye Tarifi

Tavuk Midye

Tavuk Midye Tarifi

Tavuk Midye tarifi: Tavuk Midye için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Midye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Midye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 su bardağı un (toplamda)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tavuk Midye tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları iri küpler halinde doğrayıp karbonatlı suda 1 saat bekletin.
  • Sos için, bir kasede maden suyu, 1/2 su bardağı un, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, kekik ve tuzu pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Yumuşamış olan tavukları şişe dizip önce kalan 1/2 su bardağı una sonra da sosa bulayın.
  • Isınmış derin yağda tavukların her yüzünü üçer dakika kızartın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025