Tavuk Midye Tarifi
Tavuk Midye tarifi: Tavuk Midye için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Midye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Midye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
- 1 su bardağı un (toplamda)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavuk Midye tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları iri küpler halinde doğrayıp karbonatlı suda 1 saat bekletin.
- Sos için, bir kasede maden suyu, 1/2 su bardağı un, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, kekik ve tuzu pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
- Yumuşamış olan tavukları şişe dizip önce kalan 1/2 su bardağı una sonra da sosa bulayın.
- Isınmış derin yağda tavukların her yüzünü üçer dakika kızartın. Afiyet olsun.