Tavuk Marul Dürümleri Tarifi
Tavuk Marul Dürümleri tarifi: Tavuk Marul Dürümleri için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Marul Dürümleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Marul Dürümleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 5-6 adet mantar
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı kaju (veya yer fıstığı)
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı soya sos
- 10-12 yaprak marul
Tavuk Marul Dürümleri tarifi nasıl yapılır?
- Küp küp doğranmış tavukları, geniş bir tavada 2 yemek kaşığı yağda suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim (yaklaşık 5-6 dakika).
- Tavuklar sotelenince bir tabağa alalım. Aynı tavaya dilimlenmiş mantarları alalım ve yüksek ateşte soteleyelim. Suyunu verip geri çekecek yine yaklaşık 3-4 dakika.
- Mantarları da bir tabağa alalım. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp rendelenmiş havucu 1 dakika kadar çevirelim. Üzerine doğranmış kırmızı biberleri ekleyelim, 2 dakika daha kavuralım.
- Tavukları tekrar tavaya ekleyelim. Üzerine yavaş yavaş sütü dökelim ki çekecektir bir iki çevirmede sütü. Tereyağını ilave edelim, erisin.
- Mantarları, kajuyu ve soya sosunu ekleyip, sadece karışana kadar çevirip altını kapatalım. Yıkanmış marulların içine 2-3 kaşık koyup üzerine biraz susam serpip servis edelim. Afiyet olsun. ⠀
Tavuk Marul Dürümleri tarifinin püf noktası nedir?
Pişirirken ekleyeceğiniz minicik bir çimdik tarçın farklı bir sıcaklık katar bu yemeğe.