Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Levengi Tarifi

Tavuk Levengi

Tavuk Levengi Tarifi

Tavuk Levengi tarifi: Tavuk Levengi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Levengi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Levengi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk (Büyükse 1 adet)
  • 3 adet soğan
  • 200 gram ceviz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)

Tavuk Levengi tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları blenderle küçültün ve suyunu sıkıp saklayın.
  • Cevizi blenderle küçültün ve soğanın üzerine ekleyin.
  • Üzerine karabiber, tuz, toz şeker, tereyağı ve 3 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırın.
  • Tavukların içini ve dışını tuzlayıp karabiberleyin, iyice salçalayın. Sonra karışımla tavukların içini doldurun ve bir tepsiye koyun.
  • Kalan salçayı soğanın suyuna karıştırın ve tepsiye ekleyin.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar (40-45 dakika) pişirin. Ara sıra çevirerek her tarafının kızarmasını sağlayın.
  • Yanına kazmaklı pilav çok yakışır, tepsinin dibindeki salaçalı-soğanlı sosu da servis etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025