Tavuk Levengi Tarifi
Tavuk Levengi tarifi: Tavuk Levengi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Levengi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuk Levengi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk (Büyükse 1 adet)
- 3 adet soğan
- 200 gram ceviz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
Tavuk Levengi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları blenderle küçültün ve suyunu sıkıp saklayın.
- Cevizi blenderle küçültün ve soğanın üzerine ekleyin.
- Üzerine karabiber, tuz, toz şeker, tereyağı ve 3 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırın.
- Tavukların içini ve dışını tuzlayıp karabiberleyin, iyice salçalayın. Sonra karışımla tavukların içini doldurun ve bir tepsiye koyun.
- Kalan salçayı soğanın suyuna karıştırın ve tepsiye ekleyin.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar (40-45 dakika) pişirin. Ara sıra çevirerek her tarafının kızarmasını sağlayın.
- Yanına kazmaklı pilav çok yakışır, tepsinin dibindeki salaçalı-soğanlı sosu da servis etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.