Tavuk Kızartma Tarifi
Tavuk Kızartma tarifi: Tavuk Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Kızartma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harcı için:
- 1/2 çay bardağı maden suyu (sade soda)
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Kızartmak için:
Tavuk Kızartma tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve sodayı güzelce çırpın. Üzerine galeta unu, baharatlar, tuz ve mısır ununu ilave edin.
- Tavuklarınızı dilediğiniz boyutlarda kesin.
- Tavuk parçalarınızı harçla güzelce harmanladıktan sonra buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde 15 dakika kadar dinlendirin.
- Tavaya yağı aktarın ve kızdırın.
- Ardından sosun içerisinden parçaları süzdürmeye özen göstererek tavadaki kızgın yağın içerisine aktarın. Arkalı önlü kızartın.
- Kızaran tavuklarınızı sosla ya da patates kızartması ile servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Tavuk Kızartma tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk parçalarını sosun içerisinde minimum 15 dakika maksimum 3-4 saat bekletmeye özen gösterin. Bu şekilde sosu güzelce emecek ve daha da lezzetlenecektir. İçerisinde yumurta ve soda olması nedeniyle daha fazla bekletmenizi önermeyiz.