Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Kızartma Tarifi

Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma Tarifi

Tavuk Kızartma tarifi: Tavuk Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Kızartma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram tavuk göğsü

Harcı için:

  • 1/2 çay bardağı maden suyu (sade soda)
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Tavuk Kızartma tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve sodayı güzelce çırpın. Üzerine galeta unu, baharatlar, tuz ve mısır ununu ilave edin.
  • Tavuklarınızı dilediğiniz boyutlarda kesin.
  • Tavuk parçalarınızı harçla güzelce harmanladıktan sonra buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Tavaya yağı aktarın ve kızdırın.
  • Ardından sosun içerisinden parçaları süzdürmeye özen göstererek tavadaki kızgın yağın içerisine aktarın. Arkalı önlü kızartın.
  • Kızaran tavuklarınızı  sosla ya da patates kızartması ile servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tavuk Kızartma tarifinin püf noktası nedir?

Tavuk parçalarını sosun içerisinde minimum 15 dakika maksimum 3-4 saat bekletmeye özen gösterin. Bu şekilde sosu güzelce emecek ve daha da lezzetlenecektir. İçerisinde yumurta ve soda olması nedeniyle daha fazla bekletmenizi önermeyiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025