Tavuk Kievski Tarifi
Tavuk Kievski tarifi: Tavuk Kievski için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Kievski nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Kievski yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü ( 2 bütün yani 4 parça)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 demet maydanoz (orta boy bir demet)
- 2 dal taze tarhun
- 2 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı panko (japon ekmeği kırıntısı) (veya normal ekmek kırıntısı)
- 1/2 su bardağı kızartma yağı
Tavuk Kievski tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı oda sıcaklığına getirin.
- Maydanoz ve tarhunu incecik kıyın. Sarımsakları ezin.
- Tereyağ, otlar, sarımsak, karabiber ve tuzun yarısını iyice harmanlayın.
- Tavuk göğüslerine keskin bir bıçak yardımıyla cep açın.
- Açtığınız ceplerin içine tereyağlı karışımdan bolca koyun ve tavuk göğüslerini kürdan yardımıyla tekrar tutturun.
- Kızartma yağını kızdırmaya başlayın.
- Unu bir tabağa yayın ve tuzun geri kalanıyla harmanlayın. Yumurtayı çukur bir tabakta çırpın ve ekmek kırıntılarını da başka bir tabağa yayın.
- Tavukları önce una sonra yumurtaya en son da bolca ekmek kırıntısına bulayın.
- İyice kızmış yağa tavukları atın. Her iki yüzü de koyu altın sarısı olana dek kızartın.
Tavuk Kievski tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğin lezzetin ortasındaki tereyağdan gelir. Eğer tereyağını az koyarsanız tavuk göğsü kuru olur.
Tavuk Kievski tarifi için servis önerisi
Yanında buharda pişmiş sebzeler ve patates ile servis edebilirsiniz.