Tavuk Kebap Tarifi
Tavuk Kebap tarifi: Tavuk Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. tavuk kıyması (yağ ile çekilmiş, tercihen but ve kalçadan)
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
Tavuk Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırıp yaklaşık 4-5 dakika kadar yoğurun. Ardından 20-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Yaklaşık 20-25 cm uzunluğundaki tahta kebap şişleri için hazırladığınız harcı eşit bir şekilde ayırın. Tarifteki kıyma ile takriben 6-8 adet şiş hazırlayabilirsiniz.
- Önce elinizi ıslatın veya sıvı yağ ile yağlayın. Ardından harçtan alarak şişlere dizmeye başlayın. Çok sıkmadan fakat şişlere sabitleyerek yapışmasını sağlayın. Önce şişin üst kısmından başlayın ve elinizle yavaşça aşağıya doğru harcı hareket ettirerek kebap görümünü verin.
- Fırında pişirecekseniz önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Yağı akmaya başlayınca alt-üst ederek iki tarafının da güzelce pişmesini sağlayın.
- Tavada pişirecekseniz çok az yağ ilavesi yaparak tavayı güzelce ısıtın. Her iki tarafı da iyice mühürlenene dek yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Tavuk Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Eğer yağsız tavuk kıyması kullanıyorsanız, kıymanın içine muhakkak kuyruk yağı veya katı/sıvı yağ eklemesi yapmalısınız. Aksi takdirde kebabınız piştikten sonra kuru kalabilir.
Tavuk Kebap tarifi için servis önerisi
Sumaklı soğan, lavaş veya bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.