Tavuk Kapama Tarifi
Tavuk Kapama tarifi: Tavuk Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 parça tavuk kalça
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk yıkanır ve üzerene su koyularak haşlanır. Bu esnada önceden suda beklettiğimiz pirinçleri yıkayalım, süzelim.
- Kızdırdığınız yağda pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım, ısınsın. Tuz ekleyip haşlanan tavukları sudan çıkarıp tavuk suyunu pirince koyalım.
- Kaynayınca karabiber ve butları yerleştirim. Pilav suyunu çekene kadar ve tavuklar kızarana kadar fırında pişirelim.
- Çıkar çıkmaz üzerine farklı bir tepsi kapatarak dinlendirelim. Ben dinlenirken solmasın diye kapağı kapalı olacak şekilde kapalı olan fırına atıyorum. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.