Tavuk İncik Tarifi
Tavuk İncik tarifi: Tavuk İncik için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk İncik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk İncik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet tavuk incik
- 2 diş sarımsak
- 2 dal biberiye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantar sotesi için:
- 200 gram mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kutu krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk İncik tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Ardından tavukları da ekleyip güzelce harmanlayın. 1 saat kadar üzeri kapalı bir şekilde marine edin.
- Ardından düdüklü tencereye aktarın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakın. O sırada dilerseniz mantarlı kremalı sotesini yapın.
- Bir tavanın içerisine yağı ve doğranmış mantarları alın. Tuz ve karabiberini ilave ederek soteleyin.
- Hafif yumuşayınca kremasını ilave edin ve kıvamı yoğunlaşana kadar pişirin. Düdüklüde pişmiş tavuklarınızı çıkarın. Kremalı mantar sote ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.