Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Haşlama Tarifi

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama Tarifi

Tavuk Haşlama tarifi: Tavuk Haşlama için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Haşlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Haşlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram tavuk but
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 7 adet arpacık soğan
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çimdik tuz
  • 3 çimdik karabiber
  • 3 çimdik pul biber

Tavuk Haşlama tarifi nasıl yapılır?

  • Havuç ve patateslerinizi güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Gelişi güzel ama eşit büyüklükler de irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun, dilerseniz orta boy 2 adet kuru soğan da kullanabilirsiniz.
  • Tavuğu doğramış olduğunuz sebzeler ile birlikte boyca geniş bir tencereye alın, 2-3 parmak üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Baharatları ekleyin.
  • Tereyağını da ilave ederek, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 12-13 dakika kadar haşlayarak pişirin.
  • Havuç ve patates yumuşayınca ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Haşlama tarifinin püf noktası nedir?

İşin içine tavuk ve su girdiği zaman muhakkak suyunuzu saklamanızı öneririz. Çünkü bu su oldukça değerli. Tavuk haşlama bir yemek olduğu için çok fazla pişmeyecek lakin yine de suyu oldukça değerli bir durumda olacaktır. Bu suyun içinde hem tavuktan gelen proteinin besin değeri hem Mire Poix den gelen lezzet hem de aromatikler de gelen aroma var. Bu suyu haşlama piştikten sonra güzelce süzüp, berrak bir kıvama getirip, ister pet şişeye isterseniz buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Tavuk Haşlama tarifi için servis önerisi

Dilerseniz suyu ile dilerseniz de susuz servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025