Tavuk Halkası Tarifi
Tavuk Halkası tarifi: Tavuk Halkası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Halkası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 adet
Tavuk Halkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk halkaları için:
- 250 gram tavuk göğsü
- 50 gram soğan (2 yemek kaşığı dolusu)
- 20 gram yeşil soğan (1 yemek kaşığı dolusu)
- 120 gram haşlanmış patates (1 orta boy)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 20 gram ekmek kırıntısı (4 yemek kaşığı dolusu)
Bulamak için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
Sos için:
- 5 gram tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 40 gram mayonez (2 yemek kaşığı dolusu)
- 50 gram süt (çeyrek çay bardağı)
- 34 gram peynir (2 yemek kaşığı dolusu)
Tavuk Halkası tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri doğrayıp mutfak robotunda iyice çekerek karıştıralım. Sıkma torbasına koyarak ucunu keselim. Bir tepsiye (buzluğa girecek bir kaba) yağlı kağıt serelim.
- Halka yaparak şekil verelim. 1 saat buzlukta bekletelim. Sos için tüm malzemeleri bir tavaya alıp karıştıralım.
- Peynir iyice eriyince 1 dakika kadar daha karıştırarak altını kapatalım. Donan halkalarımızı dolaptan çıkaralım.
- Önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım.( dolaptan çıkarınca hızla kızartalım. Donan halkalar açılınca kızarması zor oluyor)
- Sosla birlikte servis edelim. Afiyet olsun.