Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Halkası Tarifi

Tavuk Halkası

Tavuk Halkası Tarifi

Tavuk Halkası tarifi: Tavuk Halkası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Halkası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Halkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk halkaları için:

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 50 gram soğan (2 yemek kaşığı dolusu)
  • 20 gram yeşil soğan (1 yemek kaşığı dolusu)
  • 120 gram haşlanmış patates (1 orta boy)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 20 gram ekmek kırıntısı (4 yemek kaşığı dolusu)

Bulamak için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta

Sos için:

  • 5 gram tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 40 gram mayonez (2 yemek kaşığı dolusu)
  • 50 gram süt (çeyrek çay bardağı)
  • 34 gram peynir (2 yemek kaşığı dolusu)

Tavuk Halkası tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri doğrayıp mutfak robotunda iyice çekerek karıştıralım. Sıkma torbasına koyarak ucunu keselim. Bir tepsiye (buzluğa girecek bir kaba) yağlı kağıt serelim.
  • Halka yaparak şekil verelim. 1 saat buzlukta bekletelim. Sos için tüm malzemeleri bir tavaya alıp karıştıralım.
  • Peynir iyice eriyince 1 dakika kadar daha karıştırarak altını kapatalım. Donan halkalarımızı dolaptan çıkaralım.
  • Önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım.( dolaptan çıkarınca hızla kızartalım. Donan halkalar açılınca kızarması zor oluyor)
  • Sosla birlikte servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025