Tavuk Göğüslü Yaş Pasta Tarifi
Tavuk Göğüslü Yaş Pasta tarifi: Tavuk Göğüslü Yaş Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğüslü Yaş Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Tavuk Göğüslü Yaş Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 1 paket kakaolu hazır pasta keki
Tavuk göğsü için:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 adet damla sakızı
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
Sosu için:
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Tavuk Göğüslü Yaş Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsü için tereyağını eritin ve unu katıp biraz kavurun. Şeker ve sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
- Koyulaşmaya yakın parçaladığımız sakızı katıp pişirin. En son fokurdayınca vanilya ilave edip mikserle en az 5 dakika çırpın.
- İki katlı pasta kekinin birini derin yuvarlak bir borcama yerleştirip sütün yarısıyla ıslatın.
- Hazırladığımız tavuk göğsünü ortasına doldurup kekin kalan sütle ıslatılmış diğer parçasını da üzerine kapatın.
- Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.
- Ertesi gün sütle pişirilmiş ve ılınmış çikolata sosunu borcamdan ters çevrilerek servis tabağına çıkarılmış pastanın üzerine dökün.
- Buzdolabında biraz daha soğutup afiyetle yiyin inşallah.