Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Göğüslü Pilav Tarifi

Tavuk Göğüslü Pilav

Tavuk Göğüslü Pilav Tarifi

Tavuk Göğüslü Pilav tarifi: Tavuk Göğüslü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğüslü Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Göğüslü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmız

Tavuk Göğüslü Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları haşlıyoruz. Haşlanmış tavuk göğüslerimizi bir kenara soğumaya bırakıp, suyunu pilav için ayırıyoruz.
  • Pilav tenceremize margarin ekliyoruz eriyince pirinçlerimizi kavurmak üzere tenceremize aktarıyoruz, 2 dakika kadar kavuruyoruz. Şekeri ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Ardından tavuk suyumuzu pilava ilave edip, ocağı en kısık ayara getiriyoruz.
  • 10-15 dakika kadar suyunun çekmesini bekleyip altını kapatıyoruz. Kağıt havlu serip 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • Kenara aldığımız tavuk göğüslerimizi çok küçük parçalara ayırmadan parçalıyoruz.
  • Tavamıza yağımızı koyup salçamızı kavuruyoruz. Tavukları ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz.
  • Pilavımız ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk Göğüslü Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Küp şekeri pilavı kavurma esnasında koyarsak rengini ve tadını daha güzel yapacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025