Tavuk Göğüslü Pilav Tarifi
Tavuk Göğüslü Pilav tarifi: Tavuk Göğüslü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğüslü Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Tavuk Göğüslü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı sıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu)
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmız
Tavuk Göğüslü Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları haşlıyoruz. Haşlanmış tavuk göğüslerimizi bir kenara soğumaya bırakıp, suyunu pilav için ayırıyoruz.
- Pilav tenceremize margarin ekliyoruz eriyince pirinçlerimizi kavurmak üzere tenceremize aktarıyoruz, 2 dakika kadar kavuruyoruz. Şekeri ve tuzu ilave ediyoruz.
- Ardından tavuk suyumuzu pilava ilave edip, ocağı en kısık ayara getiriyoruz.
- 10-15 dakika kadar suyunun çekmesini bekleyip altını kapatıyoruz. Kağıt havlu serip 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Kenara aldığımız tavuk göğüslerimizi çok küçük parçalara ayırmadan parçalıyoruz.
- Tavamıza yağımızı koyup salçamızı kavuruyoruz. Tavukları ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz.
- Pilavımız ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Göğüslü Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Küp şekeri pilavı kavurma esnasında koyarsak rengini ve tadını daha güzel yapacaktır.