Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi: Tavuk Göğsü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğsü Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Göğsü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre manda sütü
- 40 gram pirinçten hazırlanan sübye
- 200 gram toz şeker
- 200 gram haşlanmış tavuk göğsü
Servisi için:
- 4 top vanilyalı dondurma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşladığınız tavuk göğüs etini lif lif ayırın. Bol suda yıkadıktan sonra kokusu çıkana kadar duru su dolu bir kapta bekletin. Bu sürenin sonunda suyunu sıkıp derin bir tencereye alın.
- Liflere ayırdığınız tavuk etlerini soğuk manda sütü ilavesiyle pişmeye bırakın.
- Kaynama noktasına gelen sütten bir kepçe kadar alıp pirinçten hazırladığınız sübye ile karıştırdıktan sonra tencereye aktarın. Toz şekeri ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın.
- Hafif bir kıvam almaya başlayan tatlıyı tahta bir kaşık ya da tokmak yardımıyla döve döve pişirmeye devam edin. Hafif bir parlaklık vermesi adına arzuya göre az miktarda tereyağı eklediğiniz tatlıyı düz bir tepsiye yayın, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Kıvam alıp soğuması için buzdolabına kaldırdığınız tatlıyı dilimleyip rulo şeklinde sardıktan sonra servis tabaklarına paylaştırın. Toz tarçın ve bir top sade dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşladığınız tavuk göğsünü tel tel ayırıp uzun süre duru suda beklettikten sonra tatlı yapımında kullanın.Sübye hazırlığında yeni mahsul pirinç kullanmamaya özen gösterin. Böylelikle daha koyu kıvamlı bir sübye hazırlamış olursunuz.