Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi: Tavuk Göğsü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğsü Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Tavuk Göğsü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 tutam limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı veya margarini eritip içine unu ilave ediyoruz.
- Bir çırpıcı yardımıyla iyice 4 dakika kadar karıştırın, unun kokusu çıkacaktır.
- Kavurulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş döküyoruz. Aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz.
- 5 dakika daha piştikten sonra limon kabuğu rendesini ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp vanilyayı da ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Muhallebi kıvamında olması önemli.
- Önceden ıslatılmış borcama döküp 1-2 saat buzdolabında bekletin ve ardından yemeye hazır afiyet olsun.
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Pürüzsüz kıvam olmadıysa hiç dert etmeyin, hemen bir mikserden geçirin kıvamı tutacaktır.
Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerine Antep fıstığı yada tarçın ile servis edebilirsiniz.