Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi: Tavuk Göğsü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğsü Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Göğsü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 tutam limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı veya margarini eritip içine unu ilave ediyoruz.
  • Bir çırpıcı yardımıyla iyice 4 dakika kadar karıştırın, unun kokusu çıkacaktır.
  • Kavurulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş döküyoruz. Aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz.
  • 5 dakika daha piştikten sonra limon kabuğu rendesini ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp vanilyayı da ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  • Muhallebi kıvamında olması önemli.
  • Önceden ıslatılmış borcama döküp 1-2 saat buzdolabında bekletin ve ardından yemeye hazır afiyet olsun.

Tavuk Göğsü Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Pürüzsüz kıvam olmadıysa hiç dert etmeyin, hemen bir mikserden geçirin kıvamı tutacaktır.

Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerine Antep fıstığı yada tarçın ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025