Tavuk Göğsü Tarifi
Tavuk Göğsü tarifi: Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) toz şeker
- 125 gram margarin
- 1 paket vanilya
Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereyi ocağa alın. Margarini ekleyip erimesini sağlayın.
- Eriyen margarine 1 su bardağı un ilave edin. Kokusu çıkan kadar kavurun.
- 1 litre sütü kavrulan una yavaş yavaş çırparak ekleyin.
- Muhallebi kaynayana kadar karıştırmaya özen gösterin.
- Kaynayan muhallebinin içerisine toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp mikser yardımıyla 4-5 dakika kadar çırpın.
- Islattığınız borcama veya herhangi bir kaba boşaltın.
- Oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Afiyet olsun.
Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Mükemmel bir kıvam ve pürüzsüz bir kıvam sonuç elde etmek istiyorsanız, muhallebi piştikten sonra muhakkak mikser ile 4-5 dakika kadar çırpma işlemi yapın.
Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi
Dilerseniz sevdiğiniz soslarla da servisinizi gerçekleştirebilirsiniz.