Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü tarifi: Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) toz şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 paket vanilya

Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereyi ocağa alın. Margarini ekleyip erimesini sağlayın.
  • Eriyen margarine 1 su bardağı un ilave edin. Kokusu çıkan kadar kavurun.
  • 1 litre sütü kavrulan una yavaş yavaş çırparak ekleyin.
  • Muhallebi kaynayana kadar karıştırmaya özen gösterin.
  • Kaynayan muhallebinin içerisine toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp mikser yardımıyla 4-5 dakika kadar çırpın.
  • Islattığınız borcama veya herhangi bir kaba boşaltın.
  • Oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?

Mükemmel bir kıvam ve pürüzsüz bir kıvam sonuç elde etmek istiyorsanız, muhallebi piştikten sonra muhakkak mikser ile 4-5 dakika kadar çırpma işlemi yapın.

Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi

Dilerseniz sevdiğiniz soslarla da servisinizi gerçekleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025