Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Frikassee Tarifi

Tavuk Frikassee

Tavuk Frikassee Tarifi

Tavuk Frikassee tarifi: Tavuk Frikassee için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Frikassee nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Frikassee yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 300 gram haşlanmış bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 350 mililitre süt
  • 700 mililitre tavuk suyu
  • 1 çimdik muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Frikassee tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünü ceviz büyüklüğün de keselim ve 700 ml suyla tencerede kaynatalım, havucu ve soğanı da içine koyalım. Yarım saat kaynatalım. Başka bir tencerede tereyağı eritelim ve unla kavuralım.
  • Sürekli karıştırarak sütü de ilave edip karıştırın. Tavukları süzüp suyunu, diğer karışıma dökelim, karıştırarak kaynatalım.
  • İçine tavukları, bezelyeleri ve havuçları istediğiniz şekilde dilimleyip koyabilirsiniz. 10-15 dakika da öyle kaynatalım, ardından muskat, tuz ve karabiber ekleyelim ve yemeğimiz hazır.
  • Sunum için pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz.

Tavuk Frikassee tarifi için servis önerisi

Pirinç pilavı yanında cok lezzetli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tavuk Frikassee ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021