Tavuk Frikassee Tarifi
Tavuk Frikassee tarifi: Tavuk Frikassee için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Frikassee nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Tavuk Frikassee yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- 300 gram haşlanmış bezelye
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 350 mililitre süt
- 700 mililitre tavuk suyu
- 1 çimdik muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Frikassee tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü ceviz büyüklüğün de keselim ve 700 ml suyla tencerede kaynatalım, havucu ve soğanı da içine koyalım. Yarım saat kaynatalım. Başka bir tencerede tereyağı eritelim ve unla kavuralım.
- Sürekli karıştırarak sütü de ilave edip karıştırın. Tavukları süzüp suyunu, diğer karışıma dökelim, karıştırarak kaynatalım.
- İçine tavukları, bezelyeleri ve havuçları istediğiniz şekilde dilimleyip koyabilirsiniz. 10-15 dakika da öyle kaynatalım, ardından muskat, tuz ve karabiber ekleyelim ve yemeğimiz hazır.
- Sunum için pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz.
Tavuk Frikassee tarifi için servis önerisi
Pirinç pilavı yanında cok lezzetli.