Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Frikassee Tarifi

Tavuk Frikassee

Tavuk Frikassee Tarifi

Tavuk Frikassee tarifi: Tavuk Frikassee için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Frikassee nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Frikassee yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 300 gram haşlanmış bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 350 mililitre süt
  • 700 mililitre tavuk suyu
  • 1 çimdik muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Frikassee tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünü ceviz büyüklüğün de keselim ve 700 ml suyla tencerede kaynatalım, havucu ve soğanı da içine koyalım. Yarım saat kaynatalım. Başka bir tencerede tereyağı eritelim ve unla kavuralım.
  • Sürekli karıştırarak sütü de ilave edip karıştırın. Tavukları süzüp suyunu, diğer karışıma dökelim, karıştırarak kaynatalım.
  • İçine tavukları, bezelyeleri ve havuçları istediğiniz şekilde dilimleyip koyabilirsiniz. 10-15 dakika da öyle kaynatalım, ardından muskat, tuz ve karabiber ekleyelim ve yemeğimiz hazır.
  • Sunum için pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz.

Tavuk Frikassee tarifi için servis önerisi

Pirinç pilavı yanında cok lezzetli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025