Tavuk Fajita Dürüm Tarifi
Tavuk Fajita Dürüm tarifi: Tavuk Fajita Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Fajita Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Tavuk Fajita Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü (doğranmış)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Dürüm için:
- 2 adet lavaş
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tavuk Fajita Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavaya sıvı yağı alın. Hafif kızdırın. Ardından doğranmış (jülyen ya da küp küp) tavuk göğsünü tavaya alın.
- Tavukları 10 dakika pişirdikten sonra üzerine doğranmış biberleri atın. Toz kırmızı biber, tuz ve karabiberlerini de ilave ederek pişirmeye devam edin.
- Biberler hafif yumuşayınca soteniz hazır demektir! Sotenizi tavadan alın, tavanın altı henüz açıkken lavaşlarınızın bir yüzünü tava bastırıp hafif yağlanmasını sağlayın.
- Ardından lavaşlarınızın tabanına 1 yemek kaşığı süzme yoğurdu yayarak sürün. Üzerlerine sotenizden pay edin ve dürüm şeklinde sarın. Dürümleriniz hazır. Afiyetler olsun!