Tavuk Fajita Tarifi
Tavuk Fajita tarifi: Tavuk Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Fajita nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet fileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy kapya biber
- 2 adet orta boy yeşil dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 adet tortilla ekmeği
Marine için:
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
Tavuk Fajita tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları 3-4 cm. uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Marine karışımı için; sarımsakları incecik doğrayın.
- Limon suyu, pudra şekeri, karabiber ve incecik doğranmış sarımsaklarla jülyen şeklinde kesilmiş tavuk etlerini bir kapta harmanlayın. 30 dakika bekletin.
- Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.
- Marine karışımında bekleyen tavuk etlerini katın ve tavuklar renk alana kadar yaklaşık 7 dakika pişirin.
- Soya sosu, tuz ve kekik eklediğiniz sebzeli-tavuklu harcı 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Tavuk Fajita tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeleri jülyen doğrayınız.