Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Ezme Tarifi

Tavuk Ezme

Tavuk Ezme Tarifi

Tavuk Ezme tarifi: Tavuk Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Ezme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk but
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 adet ceviz

Tavuk Ezme tarifi nasıl yapılır?

  • Tavaya zeytinyağı koyup, doğradığımız soğanları ekliyoruz. Ara ara karıştırarak soğanları karamelize ediyoruz.
  • Tavukları haşlayıp kemiklerinden ayırıyoruz.
  • Karamelize olan soğanları ve tavukları blendera alıp diğer malzemeleri de ekliyoruz.
  • Kalan malzemeyi de ekleyip hepsini çekiyoruz.
  • Bir kaseyi yağlıyor ve ezmeyi içine koyup servis tabağına ters çeviriyoruz. Bolca zeytinyağıyla servis yapıyoruz.

Tavuk Ezme tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarifin püf noktası malzemeleri tamamen çekmemek. Hafif dişe dokunan bir yapıda olmalı.

Tavuk Ezme tarifi için servis önerisi

Bolca zeytinyağında servis edilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025