Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Dürüm Tarifi

Tavuk Dürüm

Tavuk Dürüm Tarifi

Tavuk Dürüm tarifi: Tavuk Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Dürüm nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk bonfile
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatl kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 adet lavaş
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Dürüm tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik, sarımsakları ve tavukları minik minik, kırmızı biberi uzun ince doğrayın.
  • Yağın yarısını kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurmak üzere tavaya alın.
  • Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları ve biberleri ekleyin.
  • Biberler de yumuşayınca yağın geri kalanını ekleyip 1 dakika kadar onun da ısınmasını bekleyip tavukları ekleyin.
  • Tavuklar küçük doğranmış olduğu için çabuk pişecektir. Yüksek ısıda çevire çevire 6 dakika civarı pişirin.
  • Baharatlarını ekleyip 2 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
  • Lavaş ekmeklerini kısık ateşteki bir tavanın üzerinde hafif ısıtın ve tavuklu harcınızı içine koyup ekmekleri dürün.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025