Tavuk Dolma Tarifi
Tavuk Dolma tarifi: Tavuk Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 porsiyon
Tavuk Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
Garnitür:
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
Tavuk Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri ılık suda bekletin, daha sonra bol suyla yıkayarak pişirme aşamasına geçin.
- Pilav tenceresine yağları alın, pirinçleri ekleyerek kavurun.
- Daha sonra dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Tuzunu ayarlayın pişirmeye bırakın. Suyu çekinceye kadar pişirin son olarak ocaktan alın tarçın ve karabiber ekleyin.
- Diğer taraftan tavuğun tüylerini temizleyin. Fazla bastırmadan tavuğa pilavı doldurun.
- Mutfak ipi ile ayaklarını bağlayın, daha sonra tavuk yağlanmış fırın tepsisine alınıp 185 derece fırında 60 dakika pişirin.
- Bir kaba sos malzemelerini karıştırın, yarı pişen tavuğu alarak üzerine sosu sürün.
- Fırın kabına dilimlenmiş patates, havuç ve arpacık soğan eklenir.
- Tavuğun suyu ile lezzetlenmiş olacak. Tekrar fırına sürülür yaklaşık 40 dakika daha pişmeye bırakılır.
- Kürdan yardımı ile kontrol edin. Pişince istendiği gibi servis edin. Afiyet olsun.