Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Dolma Tarifi

Tavuk Dolma

Tavuk Dolma Tarifi

Tavuk Dolma tarifi: Tavuk Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçi için:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası

Garnitür:

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan

Tavuk Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri ılık suda bekletin, daha sonra bol suyla yıkayarak pişirme aşamasına geçin.
  • Pilav tenceresine yağları alın, pirinçleri ekleyerek kavurun.
  • Daha sonra dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
  • Tuzunu ayarlayın pişirmeye bırakın. Suyu çekinceye kadar pişirin son olarak ocaktan alın tarçın ve karabiber ekleyin.
  • Diğer taraftan tavuğun tüylerini temizleyin. Fazla bastırmadan tavuğa pilavı doldurun.
  • Mutfak ipi ile ayaklarını bağlayın, daha sonra tavuk yağlanmış fırın tepsisine alınıp 185 derece fırında 60 dakika pişirin.
  • Bir kaba sos malzemelerini karıştırın, yarı pişen tavuğu alarak üzerine sosu sürün.
  • Fırın kabına dilimlenmiş patates, havuç ve arpacık soğan eklenir.
  • Tavuğun suyu ile lezzetlenmiş olacak. Tekrar fırına sürülür yaklaşık 40 dakika daha pişmeye bırakılır.
  • Kürdan yardımı ile kontrol edin. Pişince istendiği gibi servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025