Tavuk Dolma Tarifi
Tavuk Dolma tarifi: Tavuk Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 tatlı kaşığı salça
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pilav için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 yemek kaşığı tuz
Tavuk Dolma tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce tüm tavuğumuz için soğanlarımızı yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
- Daha sonra salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Soğanları baharatladıktan sonra tavuğumuz karnına dolduralım ve içine sıvı yağ gezdirelim.
- Yaklaşık 3 yemek kaşığı o kısmı iğne iplikle dikelim ve dışına da hafif sıvı yağ sürelim.
- Derin bir tencereye su dolduralım ve tavuğu koyalım. Üzeri geçecek şekilde 1 saat ya da 1,5 saat pişmeli.
- Pişince altını kapatalım ve pilav yapımına başlayalım. Pilav için tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritelim.
- Üzerine pirinci ve tuzunu ekleyelim. Biraz kavuralım.
- Altını kapattığınız tavuğun suyundan bir bardak alalım ve tencereye ekleyelim.
- Ayrıca 1 bardakta normal su ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Servisimiz sırasında tavuğumuz suda çıkaralım. Diktiğimiz bölgedeki ipi çıkaralım.
- Soğanları tabağa koyalım. Pilav, tavuk ve yanına soğan eşliğinde afiyetle yiyelim.
Tavuk Dolma tarifinin püf noktası nedir?
Suyuna da biraz sıvı yağ dökerseniz tavuğumuz daha yumuşak olacaktır.