Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk Çorbası tarifi: Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet tavuk baget
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet küçük boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet orta boy patates (rendelenmiş)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 litre sıcak su (1 litresi haşlanan tavuk suyu)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk bagetlerini iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra bagetleri alıp didikleyin. Suyu ayrı bir kaba alın.
  • Geniş bir tencereyi ocağa alıp ısıtın. Yağı, soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleştirin. Salçayı ocağa alıp hızlıca çevirin ve unu ekleyin. 1-2 dakika kavurun.
  • Haşlanan tavuk suyundan 1 litre kadar (5 bardak) ekleyin ve unlu meyaneyi çırpıcı yardımı ile inceltin.
  • İçine kırmızı mercimek, tel şehriye ve rendelenmiş sebzeleri ekleyip karıştırın.
  • 1 litre(5 bardak) daha sıcak içme suyu ekleyip didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip yüksek ateşte karıştırıp çorbayı kaynatın.
  • Limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025