Tavuk Çorbası Tarifi
Tavuk Çorbası tarifi: Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet tavuk baget
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet küçük boy kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates (rendelenmiş)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 litre sıcak su (1 litresi haşlanan tavuk suyu)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk bagetlerini iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra bagetleri alıp didikleyin. Suyu ayrı bir kaba alın.
- Geniş bir tencereyi ocağa alıp ısıtın. Yağı, soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleştirin. Salçayı ocağa alıp hızlıca çevirin ve unu ekleyin. 1-2 dakika kavurun.
- Haşlanan tavuk suyundan 1 litre kadar (5 bardak) ekleyin ve unlu meyaneyi çırpıcı yardımı ile inceltin.
- İçine kırmızı mercimek, tel şehriye ve rendelenmiş sebzeleri ekleyip karıştırın.
- 1 litre(5 bardak) daha sıcak içme suyu ekleyip didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip yüksek ateşte karıştırıp çorbayı kaynatın.
- Limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.