Tavuk Çorbası Tarifi
Tavuk Çorbası tarifi: Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
Terbiyesi için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tutam tuz
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları yıkayın ve bütün olarak tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
- Tavuklar haşlandıktan sonra tavukları bir kaba alıp soğumaya bırakın.
- Tavuğu haşladığınız suyu süzgeç yardımıyla süzüp çorbayı yapacağınız tencereye alın ve üzerine üç su bardağı su daha ekleyip kaynamaya bırakın.
- Bu arada tavukları parçalara ayırın ama çok fazla didik didik etmeyin.
- Ardından bir karıştırma kabına yoğurt, su, un ve yumurtayı alıp blender ile iyice çırpın.
- Kaynayan tavuk suyuna karıştıra karıştıra yavaşça bu karışımı dökün.
- Tavukları da ekleyip kaynayana kadar çorbayı karıştırmaya devam edin.
- Kaynayınca yarım limonun suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu ekleyip ocaktan alın.
- Sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp üzerine bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi döküp karıştırın.
- Bu karışımı çorbanızın içine dökün ve çorbayı karıştırın. Afiyet olsun.