Tavuk Çorbası Tarifi
Tavuk Çorbası tarifi: Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk but
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi
- 2 yemek kaşığı un
Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk buta tuz ekleyip, suyu ilave ederek haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede yağı eritip, unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar karartmadan kavuruyoruz. Üzerine kırmızı toz biberi ekliyoruz ve iki dakika kadar kavuruyoruz.
- Tavuğu haşladığımız suyu da ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca iri olarak didiklediğimiz tavuk etini kaynayan çorbaya koyup, toz baharat çeşnisini ekliyoruz.
- Çorba kıvam alınca sirkeyi koyup, altını kapatıyoruz. İsteğe göre, karabiber, pul biber ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
İsteğe göre, sirke miktarını daha çok ya da daha az koyabilirsiniz.