Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Çökertme Tarifi

Tavuk Çökertme

Tavuk Çökertme Tarifi

Tavuk Çökertme tarifi: Tavuk Çökertme için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çökertme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Çökertme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuklu çökertme için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 adet patates (kibrit doğranmış)

Üzeri için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Tavuk Çökertme tarifi nasıl yapılır?

  • Yayvan bir tavaya 1/2 su bardağı  sıvı yağı döküp ısınması bekleyin ve ardından dilimlediğiniz tavuk göğsünü kızartmaya başlayın.
  • Tavuklar altın sarısı rengini aldığında sarımsak ve biberleri ekleyip karıştırın.
  • Rendelenmiş domatesleri de ekleyin ve yoğunlaşana dek tavada malzemelerle birlikte pişirin.
  • Tencereye kızartmak için 1,5 su bardağı sıvı yağı dökün ve ısınmasını bekleyin.
  • Kibrit doğradığınız veya rendelediğiniz patatesleri çıtır çıtır olana dek kızartın.
  • Servis tabağına aldığınız patateslerin üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu dökün ve üzerine pişirdiğiniz tavuklu harcı ekleyin. Tavuk çökertme afiyetle yenmeye hazır!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025