Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Çığırtması Tarifi

Tavuk Çığırtması

Tavuk Çığırtması Tarifi

Tavuk Çığırtması tarifi: Tavuk Çığırtması için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çığırtması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Çığırtması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet organik tavuk
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet soğan
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 adet su

Tavuk Çığırtması tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuğu küçük parçalara ayırın, soğanları yarım halka şeklinde ince doğrayın.
  • Tavada tereyağını eritin, üzerine limonun suyunu sıkın ve kızmış yağda tavukları mühürleyin.
  • Tavuklar iyice kızardıkdan sonra soğanı üzerine ekleyin, baharatları da ekleyin.
  • Üzerine yarım bardak su ekleyip kapağını kapatın ve kendi buharında soğanlar yumuşayana ve suyu çekilene kadar pişirin.
  • Bu aşamada yumurtaları iyice çırpın ve yemeğin üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp daha 5 dakika pişirin. Yumurta piştikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Tavuk Çığırtması tarifinin püf noktası nedir?

Organikse çabuk pişen tavuk kullanın. Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar da zirinç kullanabilirsiniz. (Azerbaycana ait özel bir bitki)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025