Tavuk Çığırtması Tarifi
Tavuk Çığırtması tarifi: Tavuk Çığırtması için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Çığırtması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Çığırtması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet organik tavuk
- 3 adet yumurta
- 3 adet soğan
- 150 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 adet su
Tavuk Çığırtması tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu küçük parçalara ayırın, soğanları yarım halka şeklinde ince doğrayın.
- Tavada tereyağını eritin, üzerine limonun suyunu sıkın ve kızmış yağda tavukları mühürleyin.
- Tavuklar iyice kızardıkdan sonra soğanı üzerine ekleyin, baharatları da ekleyin.
- Üzerine yarım bardak su ekleyip kapağını kapatın ve kendi buharında soğanlar yumuşayana ve suyu çekilene kadar pişirin.
- Bu aşamada yumurtaları iyice çırpın ve yemeğin üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp daha 5 dakika pişirin. Yumurta piştikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Tavuk Çığırtması tarifinin püf noktası nedir?
Organikse çabuk pişen tavuk kullanın. Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar da zirinç kullanabilirsiniz. (Azerbaycana ait özel bir bitki)