Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç Tarifi

Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç

Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç Tarifi

Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç tarifi: Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet sandviç ekmeği
  • 200 gram kaşar peyniri

Ciğerler İçin:

  • 500 gram tavuk ciğeri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kaplamak İçin:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Patatesler İçin:

  • 2 adet patates
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Domates Sos İçin:

  • 1 kg. domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 diş sarımsak

Kızartmak İçin:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Tavuk Ciğerli Sıcak Sandviç tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğerleri ve içinden çıkan yüreklerin içini, varsa fazla yağ ve birleşme dokularını temizleyin.
  • Ciğerlerin üzerine ezilmiş sarımsak , tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın ve ağzı kapalı bir şekilde en az yarım saat en fazla 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Soyduğunuz patatesleri ince uzun şeritler halinde kesin ve soğuk suda yıkadıktan sonra derin bir kabın içerisinde yine soğuk suda bekletin.
  • Domatesleri rendeleyin ve ufak bir tencereye alın. Üzerine salça, zeytinyağı, baharatlar ve sarımsağı ekleyip karıştırın ve ocağa alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
  • Bu esnada patatesleri üstten alarak önce sebze kurutucuda ardından mutfak havlusunda kurutun ve sıcak yağda azar azar kahverengi renk alana kadar pişirin. Pişen patatesleri havlu peçete serilmiş bir tepsiye çıkarın ve azar azar tuzlayın.
  • Patateslerden sonra yağın altını kısın ve hafifçe soğumasını bekleyin.
  • Unu ve tuzu bir buzdolabı poşetine koyun ve içerisine ciğerleri koyup hızlıca karıştırın, ardında bir süzgeçle fazla unu eleyin.
  • Ciğerleri sıcak yağa yavaşça bırakın ve arkalı önlü üzeri kızarana kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.
  • Fırını 200 derece sadece üstten olacak şekilde ısıtın.
  • Ekmekleri ortadan ikiye açın içine önce domates sos sürün , ciğerleri yerleştirin üzerine yine domates sos dökün ve dilimler halinde kaşar peyniri ekleyip fırınlayın.
  • Peynirler eriyince fırından çıkarın içine patates kızartması koyun ve dilerseniz hafifçe maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025