Tavuk Ciğeri Tarifi
Tavuk Ciğeri tarifi: Tavuk Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Ciğeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram tavuk ciğeri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan (Piyazlık doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (İnce ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuk Ciğeri tarifi nasıl yapılır?
- Ciğerlerin yağ kısımlarını ayırıp güzelce yıkayalım ve istediğimiz şekilde, çok ufaltmadan doğrayalım.
- Ciğerleri tencereye alalım ve su eklemesi yapmadan, kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Suyunu çektiğinde sıvı yağı ilave edelim ve birkaç dakika kavuralım.
- Kızarmaya başlayan ciğerlere, baharatları ve tuzu ilave edelim. Unu ciğerlerin üzerine serpelim ve kokusu çıkana kadar bir kaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Ayrı bir kapta soğanları ve maydanozları elimizle ovarak iyice öldürelim ve ciğerlerin üzerine ekleyip karıştıralım. Sıcak olarak servis edelim.