Tavuk Ciğer Sote Tarifi
Tavuk Ciğer Sote tarifi: Tavuk Ciğer Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Ciğer Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuk Ciğer Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram tavuk ciğeri (irice kesilmiş)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan (orta boy)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı un
- 3-4 yaprak taze reyhan otu (veya fesleğen) (isteğe göre)
Tavuk Ciğer Sote tarifi nasıl yapılır?
- Ciğerlerin zarını temizleyin, yağlarını ayırın ve iri parçalar halinde kesip kenara ayırın.
- Sıvı yağı tavaya alın ve ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayınca ciğerleri üzerine ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar orta-yüksek ısıda kavurun. Ardından tereyağını ekleyerek tekrar karıştırın ve kavurmaya devam edin.
- Ciğerlerin dış kısımları güzelce piştikten sonra önce tuz ve baharatlarını ekleyin. Ardından unu ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika kadar daha kavurun.
- Ocaktan aldıktan sonra ince ince kıydığınız 1 reyhan yaprağı ciğerlerle karıştırın ve servis ederken üzerine 2 yaprak daha ekleyin.