Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Büryan Tarifi

Tavuk Büryan

Tavuk Büryan Tarifi

Tavuk Büryan tarifi: Tavuk Büryan için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Büryan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Büryan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 4 adet tavuk kalça (baget de olabilir)

Marinasyon için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı garam masala (ya da tercih edilen baharatlar)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Tavuk mühürlerken:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Pilav için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 su bardağı pirinç (320 g)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tavuk suyu

Tavuk Büryan tarifi nasıl yapılır?

  • Marinasyon malzemeleri karıştırılır. Tavuk parçaları marinasyon ile ovulur. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Pirinç tuzlu ılık suda yarım saat bekletilir.
  • Pilav tenceresi ısıtılır. Marine edilen tavuklar derili kısım tabana değecek şekilde mühürlenir. Tavuk tencereden ayrılınca diğer tarafı da mühürlenip kenara alınır.
  • Aynı pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağı eklenip soğan ardından havuç sotelenir.
  • Yıkanıp süzülen pirinç, baharatlar ve tuz ilave edilip 1-2 dakika sotelemeye devam edilir.
  • Pirinç, cam fırın kabına (27x27x6 cm) aktarılır. Üzerine tavuk parçaları yerleştirilir. Tavukların üzerine çok az biber salçası sürülür.
  • 2 su bardağı tavuk suyu ilave edilir. Kabın üzeri önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatılır.
  • Önceden 200 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında alttan 2. rafta 30-40 dakika pişirilir. Bir üst rafa alınıp üst ızgara açılır.
  • Kabın üzeri açık, tavuklar kızarana kadar 5-10 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Tavuk Büryan tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. İlk 30-40 dakika kabın üzeri önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatılır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025