Tavuk Burger Tarifi
Tavuk Burger tarifi: Tavuk Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet büyük boy
Tavuk Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Burger için:
- 2 adet  hamburger ekmeği
 - 300 gram  tavuk göğsü
 - 2 yemek kaşığı  un
 - 3 yemek kaşığı  galeta unu
 - 1 adet  yumurta
 - 1 tatlı kaşığı  hardal
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 diş  sarımsak
 
Salata için:
- 3 yaprak  marul
 - 1 yemek kaşığı  mayonez
 - 1/2 çay kaşığı  tuz
 - 1/2 çay kaşığı  karabiber
 - 1/2 çay kaşığı  köri
 - 1/2 çay kaşığı  pul biber
 
Tavuk Burger tarifi nasıl yapılır?
- 3 tane tabağı tezgâhımıza alalım, 1.ye un + yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber; 2.ye yumurta, hardal, sarımsak, ve yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber; 3.ye ise galeta unu + yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber koyup her tabağı ayrı ayrı güzelce karıştırıyoruz.
 - Ayrı bir tabakta marulları güzelce yıkayıp ince ince dilimliyoruz. Üzerine pul biber, tuz, karabiber, köri ve mayonezi ekliyoruz.
 - Göğüs etiniz eğer tek parça ise maksimum kalınlığı 1 parmak olacak şekilde yanlamasına ikiye bölmenizi tavsiye ederim. Çok kalın olduğunda zor pişecektir ya da ortası çiğ kalabilir.
 - Son olarak hamburger ekmeklerimizi tost makinesinde hafif ısıtıyoruz ve üzerine tavadan kızarmış bir tavuk koyup ardından marullu salata karışımımızı koyuyoruz. Üzerini kapatıp afiyetle yiyoruz.
 
Tavuk Burger tarifinin püf noktası nedir?
Burada en önemli püf noktamız tavukları her bir tabağa buladığımızda silkeleyip fazlasını atmamız olacaktır. Önemli olan tavuğu çerçeveleyen dokuların kalın olmaması ki tavuğu güzel pişirelim. Ayrıca pişme aşamasında da yüksek ateş tavuğu kurutur ve içini pişirmez ama ortadan biraz daha kısık bir ateşte pişerse içi kur uymadan sulu ama pişkin olacaktır. Bunun için 2-3 dakikada bir etleri çevire çevire yaklaşık 10-15 dakika da pişirmelisiniz.