Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Baget Tarifi

Tavuk Baget

Tavuk Baget Tarifi

Tavuk Baget tarifi: Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Baget nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet tavuk baget
  • 200 gram cherry domates
  • 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet biberiye
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber

Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?

  • Marinasyon karışımı için; ayçiçek yağını çukur bir kaseye alın. Bal, tuz, kekik, kimyon, karabiber, karabiber, pul biber, zencefil ve acı toz kırmızı biberle karıştırın.
  • Bol suda yıkayıp kağıt havluyla kuruladığınız tavuk bagetleri hazırladığınız marinasyon karışımına bulayıp fırın tepsisine dizin.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık kırmızı biberi uzun ince şeritler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ortadan ikiye kesin. Kırmızı soğanı halka halka doğrayın.
  • Yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz cherry domatesleri fırın tepsisine alın. Kırmızı soğan halkaları, sarımsak dilimleri, kırmızı biber şeritleri ve biberiyeyi ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?

İç kısımlarının daha da iyi pişmesi için tavuk bagetlerin üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çizikler atabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025