Tavuk Baget Tarifi
Tavuk Baget tarifi: Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet tavuk baget
- 200 gram cherry domates
- 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet biberiye
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
- 1/2 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Marinasyon karışımı için; ayçiçek yağını çukur bir kaseye alın. Bal, tuz, kekik, kimyon, karabiber, karabiber, pul biber, zencefil ve acı toz kırmızı biberle karıştırın.
- Bol suda yıkayıp kağıt havluyla kuruladığınız tavuk bagetleri hazırladığınız marinasyon karışımına bulayıp fırın tepsisine dizin.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık kırmızı biberi uzun ince şeritler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ortadan ikiye kesin. Kırmızı soğanı halka halka doğrayın.
- Yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz cherry domatesleri fırın tepsisine alın. Kırmızı soğan halkaları, sarımsak dilimleri, kırmızı biber şeritleri ve biberiyeyi ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?
İç kısımlarının daha da iyi pişmesi için tavuk bagetlerin üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çizikler atabilirsiniz.