Tavada Tuzlu Kek Tarifi
Tavada Tuzlu Kek tarifi: Tavada Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Tuzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavada Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam karabiber
- 6-7 dal maydanoz
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tavada Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kabında yumurtaları, sütü ve zeytinyağını karıştırın.
- Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozları da ekleyin ve eşit şekilde dağılana kadar karıştırın.
- Kalın tabanlı bir tavanın altını iyice yağlayın ve kısık ateş üzerine oturtun. Üzerine karışımı dökün ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Kenarları hafif kızarıp, üzeri göz göz olunca kapağını açın.
- Düz bir tabağa ters çevirin ve dikkatlice alt tarafını da pişirmek için tavaya tekrar yerleştirin.
- Diğer tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!