Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Tuzlu Kek Tarifi

Tavada Tuzlu Kek

Tavada Tuzlu Kek Tarifi

Tavada Tuzlu Kek tarifi: Tavada Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Tuzlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Tavada Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabında yumurtaları, sütü ve zeytinyağını karıştırın.
  • Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozları da ekleyin ve eşit şekilde dağılana kadar karıştırın.
  • Kalın tabanlı bir tavanın altını iyice yağlayın ve kısık ateş üzerine oturtun. Üzerine karışımı dökün ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Kenarları hafif kızarıp, üzeri göz göz olunca kapağını açın.
  • Düz bir tabağa ters çevirin ve dikkatlice alt tarafını da pişirmek için tavaya tekrar yerleştirin.
  • Diğer tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025