Tavada Patatesli Peynirli Kek Tarifi
Tavada Patatesli Peynirli Kek tarifi: Tavada Patatesli Peynirli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Patatesli Peynirli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tavada Patatesli Peynirli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patates
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz (kontrollü)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Tavada Patatesli Peynirli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kaşarı ve patatesleri, rendenin küçük kısmı ile rendeleyin.
- Patateslerin suyunu iyice sıkın.
- Taze soğan ve maydanozu ince kıyın.
- Yumurtaları bir kapta iyice çırpın. İçine baharatları, unu, sütü ve kabartma tozunu koyun, çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız karışıma geri kalan tüm malzemeleri ekleyin, spatula ile alt üst ederek karıştırın.
- Tavanıza yağın yarısını alın, eritin. Daha sonra karışımı dökün.
- Ocağınızın en düşük ateşini 1, en yüksek ateşini 10 kabul edersek 3 ayarında (ne orta ne kısık) 20 dakika pişirin. (yine de kontrol edin, altı kızarmışsa ve üstü kabuk tutmuşsa tamamdır.)
- Kekin üstünü kalan tereyağı ile boşluk kalmayacak şekilde kaplayın.
- Tavanıza uygun düz bir kapakla veya tabakla keki ters çevirin, tekrar tavaya koyun. (Ben garanti olması açısından kapağı da biraz yağladım.)
- Diğer yüzünü de 20 dakika pişirin. Kekinizi tavadan alabilirsiniz.
Tavada Patatesli Peynirli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bardak ölçüsü 180 ml'dir.