Tavada Patatesli Börek Tarifi
Tavada Patatesli Börek tarifi: Tavada Patatesli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Patatesli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavada Patatesli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 2 adet büyük boy yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavada Patatesli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve bir kabın içerisine alın. Üzerine yumurtaları kırın.
- Zeytinyağı, un ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Son olarak peynirleri de ilave ederek güzelce karıştırın.
- Tavanızı zeytinyağı ya da tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. Hazırladığınız harcı tavaya aktarın ve elinizle sıkı sıkı olacak şekilde düzeltin.
- Ardından tavanızı ocağa alın ve ocağın altını kışık ateşte yakarak pişirme işlemine başlayın. Varsa tavanızın kapağını kapatın.
- Bir yüzü pişince kapak yardımıyla ters çevirin. Ters çevirdiğinizde kapağın üzerinden kaydırarak yeniden tavaya aktarın ve diğer yüzü kızarana kadar güzelce pişirin.
- Tavadan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Tavada Patatesli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz çiğ patatesi rendeleyip suyunu güzelce sıkarak da tarifimizi uygulayabilirsiniz. İçerisine kaşar peynir ya da dilediğiniz başka peynirlerden de ilave edebilirsiniz. İçerisine maydanoz, taze soğan gibi malzemeler ilave edebilirsiniz.