Tavada Mayalı Ekmek Tarifi
Tavada Mayalı Ekmek tarifi: Tavada Mayalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Mayalı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Tavada Mayalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Tavada Mayalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine süt, su, kuru maya ve şekeri koyun ve güzelce karıştırın.
- Ardından bu karışımın içerisine tuz ve unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin. Ardından bu hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan 8 eşit büyüklükte beze çıkarın. Ardından bu bezeleri hafif unlayarak merdane yardımıyla tabak boyutunda, orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
- Tavanızı ya da varsa sacınızı iyice ısıtın. Ardından hazırladığınız bezeleri üzerine koyun ve göz göz olana kadar arkalı önlü pişirin.
- Ocaktan alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ardından da servis edin.