Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Mayalı Ekmek Tarifi

Tavada Mayalı Ekmek

Tavada Mayalı Ekmek Tarifi

Tavada Mayalı Ekmek tarifi: Tavada Mayalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Mayalı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Mayalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Tavada Mayalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine süt, su, kuru maya ve şekeri koyun ve güzelce karıştırın.
  • Ardından bu karışımın içerisine tuz ve unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin. Ardından bu hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan 8 eşit büyüklükte beze çıkarın. Ardından bu bezeleri hafif unlayarak merdane yardımıyla tabak boyutunda, orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
  • Tavanızı ya da varsa sacınızı iyice ısıtın. Ardından hazırladığınız bezeleri üzerine koyun ve göz göz olana kadar arkalı önlü pişirin.
  • Ocaktan alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ardından da servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025