Tavada Lahmacun Tarifi
Tavada Lahmacun tarifi: Tavada Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tavada Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Malzeme:
- 600 gram kıyma
- 4 adet büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 6 adet köy biberi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Hamuru için:
- 9 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavada Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına unu döküp tuzu ve suyu yavaşça ekleyip (un'un kalitesine göre su miktarı değişebilir) özleşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- İç malzemesini hazırlarken maydanoz hariç diğerlerini rondodan çekiyoruz. Maydanozu da ince ince doğruyoruz.
- Ardından büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı (kıymayı da rondodan çekiyorum) birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz) hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
- Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup kaşıkla düzeltiyoruz. Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.