Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Lahmacun Tarifi

Tavada Lahmacun

Tavada Lahmacun Tarifi

Tavada Lahmacun tarifi: Tavada Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Malzeme:

  • 600 gram kıyma
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 6 adet köy biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

Hamuru için:

  • 9 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavada Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına unu döküp tuzu ve suyu yavaşça ekleyip (un'un kalitesine göre su miktarı değişebilir) özleşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • İç malzemesini hazırlarken maydanoz hariç diğerlerini rondodan çekiyoruz. Maydanozu da ince ince doğruyoruz.
  • Ardından büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı (kıymayı da rondodan çekiyorum) birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz) hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup kaşıkla düzeltiyoruz. Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025