Tavada Krep Böreği Tarifi
Tavada Krep Böreği tarifi: Tavada Krep Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Krep Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet
Tavada Krep Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için:
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
- 7 dilim kaşar peyniri
- 7 dilim salam
- 1 kase mısır
Tavada Krep Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Krep için gerekli olan malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın ve homojen bir krep karışımı elde edin.
- Yapışmaz tabanlı bir tavada her seferinde 1 yemek kaşığı yağ alın ve hazırladığınız krep karışımından bir kepçe dökerek arkalı önlü pişirin.
- Pişirdiğiniz krepleri bir kenara alın ve bu şekilde tüm krep hamuru bitene dek devam edin.
- Krepler pişince her bir krebin içine bir dilim salam, bir dilim kaşar peyniri ve biraz mısır serpiştirin.
- Bohça şeklinde katlayın.
- Katladığınız krepleri bir kaşık yağ aldığınız tavaya, kat yerleri aşağıya gelecek şekilde yerleştirin ve arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.