Tavada Köstebek Pasta Tarifi
Tavada Köstebek Pasta tarifi: Tavada Köstebek Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Köstebek Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavada Köstebek Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kekin harcı için:
- 1,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pastacı kreması için malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 litre sıcak süt
- 1 paket vanilya
- 100 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı un
İçi için:
Tavada Köstebek Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın.
- Şeker iyice eridiğinde içine sıvı yağı ekleyin ve bir süre daha çırpın.
- Karışımın içine kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Tavanızı yağ ile yağlayın ve karışımı dökün. Bir kaşık yardımıyla yayın ve kapağını kapatarak, kısık ateşte pişirin.
- Diğer tarafta pastacı kremasını hazırlayın. Yumurtaları tencerenin içine kırın ve çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Üzerine toz şeker ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam almaya başladığında içine unu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
- Daha önceden kaynattığınız sıcak sütü azar azar ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra içine tereyağı ilave edin ve mikser yardımıyla güzelce karıştırın.
- Pişirdiğiniz ve dinlendirdiğiniz kekin ortasını çıkarın. Çıkardığınız içi bir kenara ayırın.
- Muzların kabuklarını soyun ve tabana yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız pastacı kremasını sürün.
- Pastacı kremasını sürdükten sonra ayırdığınız kek içiyle üzerini tamamen kaplayın.
- İster soğuduktan sonra, isterseniz ılıkken keserek servis edin. Afiyet olsun.
Tavada Köstebek Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Pastacı kremasını hazırlarken kaynamış, sıcak sütün tamamını karışıma eklemeyin. Azar azar dökün ki yumurtalar içinde pişmesin.