Tavada Kek Tarifi
Tavada Kek tarifi: Tavada Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavada Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Tavada Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şeker ilave edin ve güzelce çırpın.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Orta boylarda ve yanmaz yapışmaz kapaklı bir tencereyi güzelce yağlayın. Ardından kenarları da yüksek kalacak şekilde iki tane üst üste yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı tavaya aktarın.
- Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte ocağınızın üzerinde pişmeye bırakın.
- Ortalama 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından kekinizin içini kürdan yardımıyla kontrol edin, tamamen piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın ve kapağı açık bir şekilde oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra yağlı kağıdı çıkarın, kekinizi ters çevirin ve dilimleyerek servis edin.
Tavada Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizin tabanına yapışmaması için mutlaka folyo ya da pişirme kağıdı kullanın. Bu şekilde hem tavadan kolaylıkla çıkacak hem de yanma ya da yapışma gibi durumlar yaşanmayacaktır. Dilerseniz içerisine portakal ya da limon kabuğu, kakao, çikolata gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Tavada Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek de servis edebilirsiniz.