Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Kazandibi Tarifi

Tavada Kazandibi

Tavada Kazandibi Tarifi

Tavada Kazandibi tarifi: Tavada Kazandibi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Kazandibi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Kazandibi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tavayı yağlamak için)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri (tavaya serpiştirmek için)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre, üzeri için)

Tavada Kazandibi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede toz şeker, un, yumurta sarısı ve azar azar eklediğiniz sütü bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz kıvama getirene kadar çırpın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar bu karışımı pişirin.
  • Ocaktan almadan önce vanilini de ekleyin ve karıştırarak bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Kazandibini yapacağınız tavayı yağlayın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip her yerine eşit dağılmasını sağlayın.
  • Pişirdiğiniz muhallebiyi bu tavaya dökün.
  • Kısık ateşte her yeri eşit pişecek şekilde tavayı sürekli olarak çevirerek dibinin tutmasını sağlayın.
  • Spatula yardımıyla dibinin tuttuğundan emin olduktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğuyan kazandibini 2 saat kadar daha buzdolabında bekletin.
  • Servis etmeden önce dolaptan çıkarın ve tavadan spatula yardımıyla yuvarlayarak servis tabağına alın ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025