Tavada Kazandibi Tarifi
Tavada Kazandibi tarifi: Tavada Kazandibi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Kazandibi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavada Kazandibi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tavayı yağlamak için)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri (tavaya serpiştirmek için)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre, üzeri için)
Tavada Kazandibi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede toz şeker, un, yumurta sarısı ve azar azar eklediğiniz sütü bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz kıvama getirene kadar çırpın.
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar bu karışımı pişirin.
- Ocaktan almadan önce vanilini de ekleyin ve karıştırarak bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Kazandibini yapacağınız tavayı yağlayın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip her yerine eşit dağılmasını sağlayın.
- Pişirdiğiniz muhallebiyi bu tavaya dökün.
- Kısık ateşte her yeri eşit pişecek şekilde tavayı sürekli olarak çevirerek dibinin tutmasını sağlayın.
- Spatula yardımıyla dibinin tuttuğundan emin olduktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında soğuyan kazandibini 2 saat kadar daha buzdolabında bekletin.
- Servis etmeden önce dolaptan çıkarın ve tavadan spatula yardımıyla yuvarlayarak servis tabağına alın ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.