Tavada Granola Tarifi
Tavada Granola tarifi: Tavada Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Granola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Tavada Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı çiğ badem (ya da istediginiz başka bir kuru yemiş)
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 tutam tuz
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Tavada Granola tarifi nasıl yapılır?
- Tavaya zeytinyağını koyun.
- Yağın üzerine yulafları koyup hepsinin yağa temas etmesi için karıştırın.
- Ocağın altını yakıp kısık ateşte 5 dakika yulafları karıştırarak ya da tavayı sallayarak yulafları kavurun.
- Üzerine badem, Hindistan cevizi tozu, tarçın, zencefil, muskat ve tuz ekleyin.
- 5 dakika da bu şekilde kavurun.
- Ocağın altını kapatıp, pekmezi ekleyip her tanenin pekmezle buluşmasını sağlayın.
- Tavadaki karışımı bir tepsiye ya da yağlı kağıda serip soğutun
- Soğuyan karışımı kavanozda muhafaza edebilirsiniz.
Tavada Granola tarifinin püf noktası nedir?
Yulafların kavrulup kavrulmadığını anlamak için ağzınıza bir-iki yulaf tanesi atıp, çıtırlığını test edebilirsiniz. Pekmezle buluşma aşamasında dilerseniz granolanıza istediğiniz kuru meyveleri ekleyebilirsiniz. Granolanızı aylarca oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.