Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Granola Tarifi

Tavada Granola

Tavada Granola Tarifi

Tavada Granola tarifi: Tavada Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Granola nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı çiğ badem (ya da istediginiz başka bir kuru yemiş)
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu

Tavada Granola tarifi nasıl yapılır?

  • Tavaya zeytinyağını koyun.
  • Yağın üzerine yulafları koyup hepsinin yağa temas etmesi için karıştırın.
  • Ocağın altını yakıp kısık ateşte 5 dakika yulafları karıştırarak ya da tavayı sallayarak yulafları kavurun.
  • Üzerine badem, Hindistan cevizi tozu, tarçın, zencefil, muskat ve tuz ekleyin.
  • 5 dakika da bu şekilde kavurun.
  • Ocağın altını kapatıp, pekmezi ekleyip her tanenin pekmezle buluşmasını sağlayın.
  • Tavadaki karışımı bir tepsiye ya da yağlı kağıda serip soğutun
  • Soğuyan karışımı kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Tavada Granola tarifinin püf noktası nedir?

Yulafların kavrulup kavrulmadığını anlamak için ağzınıza bir-iki yulaf tanesi atıp, çıtırlığını test edebilirsiniz. Pekmezle buluşma aşamasında dilerseniz granolanıza istediğiniz kuru meyveleri ekleyebilirsiniz. Granolanızı aylarca oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025