Tavada Elmalı & Üzümlü Turta Tarifi
Tavada Elmalı & Üzümlü Turta tarifi: Tavada Elmalı & Üzümlü Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Elmalı & Üzümlü Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavada Elmalı & Üzümlü Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı elma (küp doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker (elmaları karamelize etmek için)
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tavada Elmalı & Üzümlü Turta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve 1 çay bardağı toz şekeri bir kaba alıp çırpın.
- Süt, sıvı yağ, tarçın, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
- Bir tencerede tereyağını eritin. Elmaları ve 1,5 yemek kaşığı şekeri ekleyip karıştırın. Kuru üzümü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Cevizleri ekleyin, karıştırıp tencerenin dibini düzleştirin. Hamur karışımını üzerine dökün ve hafifçe düzleştirin.
- Kapağını kapatın ve orta ateşte 10 dakika pişirin. Ardından kısık ateşte kapak kapalı şekilde 40 dakika daha pişirin.
- Piştikten sonra bir tabağa ters çevirin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.