Tavada Antrikot Tarifi
Tavada Antrikot tarifi: Tavada Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Antrikot nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavada Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 dilim antrikot
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 dal taze kekik
- 4-5 dal taze biberiye
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tane çekilmiş karabiber
- 1 tutam Himalaya tuzu
Tavada Antrikot tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etimiz hem döküm tavada hem mangalda hem de fırında pişirilebilir. Ben döküm tava tercih ettim.
- Etimizi pişirmeden 45 dakika önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığa gelmesini bekleyelim. Elimizle dokunduğumuzda elimizi üşütmemesi soğuk olmaması lazım ki etimiz pişerken sertleşmesin.
- Döküm tavamızı ocağa alıp ısıtalım. Elimizi tavaya hafifçe yaklaştırdığımızda yaklaşık 5 saniye elimizi tutamıyorsak yeterince ısınmış demektir.
- Etimizi zeytinyağı hariç bir sıvı yağ ile (ayçiçek, mısır vs.) ile üzerine 3-4 damla gelecek şekilde yağlayıp yüzeyine yedirelim.
- Daha sonra her iki yüzeyine karabiber ve tuz serpelim. Isınan tavamıza alalım. En fazla Orta pişmiş tüketilmesi tavsiye edilen bu eti orta derece pişirmek için her bir yüzeyini 3 dakika pişirmemiz yeterlidir.
- Bu sırada bir tavaya tereyağı, kekik, biberiye ve sarımsakları alıp ocağa alalım. yağımızı eritelim.
- Pişen eti hazırlamış olduğumuz yağın içerisine alalım ve kızgın yağı kaşık ile etin üzerine doğru dökelim.
- Bu işlemi 1-2 dakika yapmanız yeterlidir. Bu lezzetlendirme aşamasından sonra etimizi sıcak bir yüzeye alalım.
- Et sunum tahtası, kesim tahtası olabilir. Aldığımız yüzey sıcak olsun ki etimiz suyunu salmasın.
- Sıcak yüzeyde eti 5 dakika dinlendirelim sonrasına dilimleyip, tuzlayıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavada Antrikot tarifinin püf noktası nedir?
Tavamızın iyice ısındığından emin olmalıyız. Kesinlikle oda sıcaklığında olmalı ve pişirdikten sonra 5 dakika sıcak yüzeyde dinlendirilmeli. Etin kendine özel tadını yakalamak için en fazla orta pişmiş tüketilmesi tavsiye edilir.