Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Antrikot Tarifi

Tavada Antrikot

Tavada Antrikot Tarifi

Tavada Antrikot tarifi: Tavada Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Antrikot nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 dilim antrikot
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4-5 dal taze kekik
  • 4-5 dal taze biberiye
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tane çekilmiş karabiber
  • 1 tutam Himalaya tuzu

Tavada Antrikot tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle etimiz hem döküm tavada hem mangalda hem de fırında pişirilebilir. Ben döküm tava tercih ettim.
  • Etimizi pişirmeden 45 dakika önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığa gelmesini bekleyelim. Elimizle dokunduğumuzda elimizi üşütmemesi soğuk olmaması lazım ki etimiz pişerken sertleşmesin.
  • Döküm tavamızı ocağa alıp ısıtalım. Elimizi tavaya hafifçe yaklaştırdığımızda yaklaşık 5 saniye elimizi tutamıyorsak yeterince ısınmış demektir.
  • Etimizi zeytinyağı hariç bir sıvı yağ ile (ayçiçek, mısır vs.) ile üzerine 3-4 damla gelecek şekilde yağlayıp yüzeyine yedirelim.
  • Daha sonra her iki yüzeyine karabiber ve tuz serpelim. Isınan tavamıza alalım. En fazla Orta pişmiş tüketilmesi tavsiye edilen bu eti orta derece pişirmek için her bir yüzeyini 3 dakika pişirmemiz yeterlidir.
  • Bu sırada bir tavaya tereyağı, kekik, biberiye ve sarımsakları alıp ocağa alalım. yağımızı eritelim.
  • Pişen eti hazırlamış olduğumuz yağın içerisine alalım ve kızgın yağı kaşık ile etin üzerine doğru dökelim.
  • Bu işlemi 1-2 dakika yapmanız yeterlidir. Bu lezzetlendirme aşamasından sonra etimizi sıcak bir yüzeye alalım.
  • Et sunum tahtası, kesim tahtası olabilir. Aldığımız yüzey sıcak olsun ki etimiz suyunu salmasın.
  • Sıcak yüzeyde eti 5 dakika dinlendirelim sonrasına dilimleyip, tuzlayıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavada Antrikot tarifinin püf noktası nedir?

Tavamızın iyice ısındığından emin olmalıyız. Kesinlikle oda sıcaklığında olmalı ve pişirdikten sonra 5 dakika sıcak yüzeyde dinlendirilmeli. Etin kendine özel tadını yakalamak için en fazla orta pişmiş tüketilmesi tavsiye edilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025