Tava Böreği Tarifi
Tava Böreği tarifi: Tava Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tava Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tava Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı soda
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
Diğer Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri
- 3 tatlı kaşığı tereyağı
Tava Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı soda, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım.
- 4 adet patatesi haşlayalım ve püre haline gelene dek ezelim.
- 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 su bardağı yumuşak beyaz peynir ekleyelim ve güzelce karıştıralım.nSon olarak yarım demet incecik doğradığımız maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra bol malzemeli iç harcımız hazır!
- Yufkalardan birini tezgaha serelim. İlk başta hazırladığımız sostan yufkanın her yerine gelecek kadar ekleyelim ve sosu yufkanın her yerine yedirelim.
- Hazırladığımız iç harcı yufkanın tam ortasına ekleyip elimizle yufkanın her yerine dağıtalım.
- İç malzemeyi güzelce dağıttıktan sonra yufkanın alt kısmından yukarıya doğru saralım.
- Sardıktan sonra bir ucunu içe doğru kıvırıp rulo haline getirelim. Diğer 2 yufkayı da sarıp tavada pişirme kısmına geçelim.
- Böreği pişireceğimiz tavayı ısıtalım ve 2 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip eritelim. Rulo haline getirdiğimiz ilk yufkayı tavanın tam ortasına yerleştirelim ve hazırladığımız diğer yufkaları etrafına saralım.
- Yufkaların tavaya iyice yerleşmesini sağlayalım ve üstte kalan kısma fırça yardımıyla yarım tatlı kaşığı tereyağını sürelim. Böreğimizin her bir yüzünü 5 dakika yüksek ateşte, 15 dakika kısık ateşte pişirelim. Ara ara spatulayla altta kalan yüzeyi kontrol edelim.
- Pişen yüzeyine kalan yarım tatlı kaşığı tereyağını sürelim ve böreği bir servis tabağına alalım. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletelim ve çıtır çıtır, bol malzemeli tava böreğimizi dilimleip servis edelim.